Eastern Design Conference, Tabačka Kulturfabrik

Konferencia založená na skúmaní a objavovaní východných geografických a dizajnových periférií.
Eastern sa koná 26. a 27. októbra 2018 v Košiciach.

Dizajn je globálny, ale biznis zostáva lokálny.

Dizajn je globálnym jazykom, biznis s ním na východe však ostáva lokálnym.
Tento špecifický vzťah dvoch prvkov kreatívneho procesu je v centre záujmu konferencie, a preto sa na lokálne aj globálne projekty budeme pozerať z pozície klienta a dizajnéra zároveň.

Rôzne fomáty prednášok a prezentácií dovoľujú ísť do hĺbky a objavovať nové uhly pohľadov na jednotlivé projekty, témy a trendy súčasnosti.

Konferencia sa uskutoční po prvýkrát v Tabačke Kulturfabrik – zrekonštruovaná tabaková továreň v centre Košíc, ktorá je dnes najväčším nezávislým kultúrnym centrom na Slovensku. Organizátormi konferencie sú dvaja dizajnéri a producent z Košíc Roman Juhás, Viktor Suszter a Ľuboš Bišto. 

Konferencia sa uskutoční v anglickom jazyku s tlmočením do slovenčiny.

Potvrdení spíkri:

Liv Sidall je bývalou editorkou dnes už legendárneho magazínu Rough Trade a tiež Its Nice That a
v súčasnosti editorkou ženského magazínu Riposte. Do Košíc príde rozprávať aj o tom, ako s nulovým budgetom vytvoriť geniálny content so sviežim vizuálom.

 

Studio Feixen je štúdio sídliace v Lucerne vo Švajčiarsku, ktoré pracuje najmä v oblasti grafického dizajnu, interiérového dizajnu, módy, typografie a animácie. Medzi ich klientov sa radia medzinárodné značky ako Nike, Google, Hermès či The New York Times. Studio Feixen prídu na Eastern rozprávať aj o tom, aké to je pracovať na globálnych projektoch z malého mestečka na periférii Švajčiarska.

 

Lars Harmsen je art directorom a jedným z partnerov v Melville Brand Design v Mníchove a zároveň profesorom dizajnu a typografie na University of Applied Sciences & Art v Dortmunde. V neposlednom rade je aj editor-in-chief Slanted
Publishers. Do Košíc pride rozprávať svoju fascináciu dizajnovými perifériami po celom svete.

 

Petra Dočekalová študovala typografický dizajn na UMPRUM v Prahe. Od roku 2013 je členkou Suitcase & Briefcase Type Foundry tímu. Zameriava sa tiež na ručne písané nápisy a TYPO 9010. Získala cenu TDC za jej diplomovú prácu o Československej kaligrafii a nových ručne písaných fontoch. Na Eastern bude hovoriť o svojej práci, minulosti aj budúcnosti ručne písaných nápisov a kaligrafie.

 

Studio Najbrt je legendárne grafické štúdio, ktoré dlhodobo tvorí vizuál Karlovarského filmového festivalu, ale tiež dizajnovalo nové identity pre mesto Praha, Národnú Galériu v Prahe a mnohé iné. Do Košíc príde spolu so zástupcami Masarykovej Univerzity v Brne hovoriť o novej a tiež kontroverznej identite MUNI. Tento talk je súčasťou Designer + Client Talk na Eastern Design Conference.

 

Lístky


Dostupné na http://easternconf.com 
Ceny začínajú od 89 €.

Facebook: https://www.facebook.com/easterndesignconf
Instagram: https://www.instagram.com/easterndesignconf